Ungdomar mot droger

 
Det är med en stor dos glädje Centrum för alla kan presentera den glada nyheten att äntligen växer en ny gren av verksamheten fram. Vi har jobbat oerhört hårt under hela hösten med att få till en naturlig mötesplats för unga människor i Söderhamn.
 
Bakgrunden är enkel men förankrad till en oerhört hård verklighet som många unga tar del av i deras vardag. Utanförskap som skrämmer, som gör oerhört ont.
 
Mordet på unge Yazan Alosh.
 
Efter mordet sökte olika ungdomar upp verksamhetsledaren, Anna Idell, på Centrum för alla. Det de alla sa fast de använde olika ord och översättningar var egentligen att de vill ha en mötesplats där de unga ALLA kan mötas. Oavsett vem du är, bakgrund, religion, ryggsäck - spelar ingen roll. En mötesplats för alla.
 
Centrum för alla tog dessa ungdomar på största allvar och frågade vad de vill ha och vad de behöver för att öka förutsättningarna mellan olika ungdomsgrupper att mötas och integreras.
 
Marknadsgruppen på Centrum för alla fick i uppdrag att hämta hem sponsorer för att det skulle vara genomförbart överhuvudtaget - företag och organisationer i Söderhamn som ville satsa -  gå in och stötta ungdomarna och det de behöver. De lyckades. Oerhört många timmar ligger bakom denna satsning.
 
 
Det är med en extremt stor stolthet som invigningen nu sker i två etapper:
 
Den 24 mars invigning klockan 12:00 och den 25 mars klockan 12:00
 
Mer information om det kommer inom mycket kort.
 
Centrum för alla kommer att lyfta fram alla företag i samband med invigningen. Vi tackar från djupet av våra hjärtan för allt stöd företagarna i Söderhamns kommun ger de unga - som är vår framtid.
 
 Vi tackar också alla människor som har gett av sin tid och av sitt engagemang. Människor som hjälper till med att måla, snickra, sätta ihop scheman, skriva ner och i praktiken sjösätta verksamhetsbeksrivning, engagegera en massa andra människor och göra så mycket mer för att sätta förutsättningarna till en lyckad integration.
 
Vi vill lyfta fram motorn och drivkraften:
 
 
 
Ungdomar mot droger. De har en egen sida på facebook:
 
https://www.facebook.com/Ungdomar-mot-droger-803410196469573/?fref=ts
 
 
De kommer att finnas på plats i huset måndagar till fredagar och engagera, stötta och möta upp unga människor från hela samhället. Drivkraften och passionen är viljan till en bättre framtid för ALLA, oavsett vem du är, var du än kommer ifrån eller vad du än har med dig i bagaget.
 
De har också inlett samarbeten med olika ungdomsgrupper och andra instanser utanför huset för att stå på en stark och solid grund. Hållbarhet är viktigt.
Ensam är inte stark, det är i samarbeten med andra som vi får nya förutsättningar in i en hållbar framtid.
 
Värdegrunden och attityden är tydlig: tillsammans är vi starka och skapar exakt den förändring som vi vill ha. Förändrings - och attitydsarbetet börjar här och nu. Tillsamman. Du är viktig i den, du spelar roll.
 
Varmt välkommen.
 
// Centrum för alla